AEZ velgen bmw wielen winterbanden

Het adres voor je Lichtmetalen velgen / wielen 

Banden Centrum Haarlem is het adres voor je Lichtmetalen wielen, in de volksmond vaak lichtmetalen velgen genoemd.

Dat is eigenlijk niet juist, de velg is een onderdeel van het wiel en wel het deel waar de band op ligt. De velg, de spaken en de naaf samen vormen een wiel. (Zie fig. 1.) In het voorbeeld heb ik er voor de duidelijkheid een fietswiel bij gezet , bij een auto wiel zijn de onderdelen samengesmolten tot 1 geheel.

Velgen is echter zo ingeburgerd, dat ik hier ook meestal lichtmetalen velgen zal gebruiken.

Lichtmetalen velgen opbouw

Fig. 1. Een wiel bestaat uit een naaf, spaken en de velg. De velg is het onderdeel waar de band op ligt.

Naast de verschillende velg-merken in de online velgenshop, kun je bij mij in Haarlem ook terecht voor de wielen van

BORBET – CW – BROCK – RC-DESIGN – ASA –  NIU – BRM – VORSTEINER – OXXO – ADVANTI – ENKEI – MAK – RIAL – RONAL – BBS

Waarom lichtmetalen velgen?

Er is een spreekwoord dat zegt; Kleren maken de man. Bij auto’s zijn dat de velgen. Dus de velgen maken de auto, met een set andere velgen geef jij je auto een geheel nieuwe look, en je onderscheid je van de andere.

Van oorsprong komen de lichtmetalen wielen uit de racerij. Gewicht-besparing was, en is eigenlijk nog steeds, een belangrijke reden. Maar tegenwoordig worden de wielen voor het design gekozen, en dan vaak in een grotere maat. Hierdoor is het hele voordeel van besparen door minder gewicht, en betere wegligging door minder gewicht, wel wat verdwenen. Ook het brandstofverbruik neemt door grotere wielen toe. Neem je lichtmetalen wielen in dezelfde grote, dan kan dit wel bijdragen aan een betere wegligging en zuiniger rijden. Lichtmetalen wielen worden ook vaak gekocht als 2e set. De winterbanden worden dan op de originele velgen van de auto gezet, en voor de zomerbanden wordt een nieuw lichtmetalen velg gekozen.

In de online velgenshop vindt je de mooiste en beste velgen tegen zeer scherpe prijzen. Wij monteren alleen A-merk kwaliteit velgen.

Dus de goedkoopste (vaak chinees) velgen, zul je hier niet aantreffen. In de online velgenshop wordt er rekening gehouden met TPMS sytemen. Indien nodig krijg je de vraag om aan te geven welk TPMS systeem je auto heeft, zonder of met sensoren. Als je met sensoren kiest, dan worden deze altijd meegeleverd en dus berekent in de offerte. Heeft je auto wel sensoren, maar je wil geen nieuwe, kies dan zonder sensoren.

Met de 3D configurator heb je een hele goede indruk hoe de wielen zullen staan. Banden er bij nodig? ook deze vindt je in de shop.

Let op! bij samenstellen van een set met wielen zijn de bandenprijzen verhoogd met de montagekosten!

Borbet juli actie