Caravan of camperbanden nodig Bandenservice Haarlem

Caravanbanden, Camperbanden, Aanhangerbanden & Trailerbanden

Caravanbanden, camperbanden, aanhangerbanden en trailerbanden, zijn allemaal banden waar aparte eisen aan worden gesteld.

Deze banden moeten vaak een zware lading kunnen dragen, en staan vaak ook lange tijd stil. Ze worden dan ook vaker vervangen omdat ze zijn uitgedroogd, en niet omdat ze zijn versleten. Een band van 6 jaar en ouder begint grip te verliezen door uitdroging van het rubber. De grip wordt minder, waardoor de wegligging minder wordt en de remweg langer!

Met een oude band is de kans op een klapband ook veel groter. Waar een nieuwe band flexibel is en klappen kan opvangen, zal een uitgedroogde band makkelijker lek raken, door bijvoorbeeld een steen op de weg. Natuurlijk geld dit ook voor het rubber van personen en bestelwagenbanden, maar door de kilometers die daar mee gemaakt worden zijn die banden al versleten voor ze 6 jaar of ouder zijn.

Oude banden verhogen dus aanzienlijk het gevaar en de kans op ongelukken. Veel verzekeringsmaatschappijen hebben dan ook bij een verzekering van een caravan of camper in de voorwaarden staan, dat de banden niet ouder mogen zijn dan 6-7 jaar. Het is dus belangrijk om een band te kopen met een recent productiedatum, het zogenaamde DOT nummer.

dot nummer van een caravanband camperband aanhangerband trailerband

Bestellen van Caravanbanden Camperbanden Aanhangerbanden Trailerbanden

Deze banden moeten zoals hierboven omschreven, een zo recent mogelijke productiedatum hebben, het zo genaamde DOT nummer van een band.Omdat ik deze in de online-bandenshop niet kan controleren/ aanpassen per bestelling, raad ik aan contact op te nemen via het contactformulier en zo je persoonlijke aanbieding op te vragen!

De banden uit de shop zijn zeker niet oud, maar garanderen dat ze van het jaar zijn waarin u besteld kan ik niet. De productiedatum van een band en de uiteindelijke leverdatum aan een groothandel kan al maanden uit elkaar liggen.

Om te garanderen dat ik banden krijg met recente productiedatum, moet ik deze apart bestellen, dit is ook alléén mogelijk met caravanbanden en camper-banden.